Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

הלבנה פנימית / הלבנת שן שהשחירה לאחר טיפול שורש / הלבנת שן שאינה ויטלית

הלבנת שיניים – איזו שיטה אתם מעדיפים?

 
מאז ומתמיד צבע שיניים בהיר נחשב כצעיר וכבריא, ואילו שיניים צהובות, עם כתמי ניקוטין או קפה, יוצרות רושם של לכלוך, בגרות ועייפות.הלבנת שיניים מעניקה לשיניים מראה נקי ורענן יותר, ובנוסף שיניים בהירות משפיעות על מראה הפנים, כך שכל הפנים נראות קורנות וזוהרות יותר.
לעיתים, מעידים מטופלים שעברו הלבנת שיניים שפתאום הם מקבלים מחמאות שהם נראים רעננים, קורנים ומאושרים יותר.
מטופלים רבים פונים למרפאת השיניים ומעוניינים להלבין שיניים. הלבנת שיניים הינה טיפול מהיר, שמרני ופשוט, המבוצע בפיקוח רופא שיניים במרפאה או בשיטה ביתית.הבהרת שיניים מתאימה רק למטופלים בהם הבעיה היחידה הינה צבע השיניים הטבעיות עצמן.
ההבהרה אינה יעילה במקרים של: סתימות ישנות, כתרים וציפויים. אם ישנם שחזורים בצד חיצוני של השיניים הקדמיות הבהרה אינה הטיפול המומלץ, או שבמקביל יהיה צורך בהחלפת השחזורים.

שיטות שונות להלבנת שיניים בריאות (הלבנת שיניים ויטליות)

 
ליתר דיוק מדובר בהבהרת שיניים ולא בשינוי הגוון הבסיסי, במקרים בהם מדובר בשינוי צבע חיצוני.

הדרך השכיחה והפשוטה ביותר, השמרנית והבטוחה ביותר להתמודד עם שינויים בגוון וצבע השיניים היא על ידי הבהרתן בעזרת חומרי הלבנה רפואיים שונים. המרכיב הפעיל בחומרים אילו הינו מי-חמצן. הבהרת שיניים, ניתנת לביצוע בשיטות מקצועיות או בשיטות ביתיות:

הבהרת שיניים מקצועית במרפאה באמצעות אור מקוטב בשיטה מתקדמת של ננוטכנולוגיה

בשיטה זו נעשה שימוש בטיפול תלת שלבי:
שלב ראשון: אפליקציית חומר מאקטב בפטנט ייחודי המשלב חומצת לימון נייטרלית ופוטסיום ניטרט. לחומר המאקטב תפקיד כפול בהלבנה: מחד,פתיחת פריזות האמייל, על מנת להגביר ולהעמיק את חדירת חומר ההלבנה הפעיל לשכבות העומק של האמייל ומאידך להחדיר לתוך הפריזמות החשופות חומר מקטין רגישות ובכך להקטין / לצמצם את הרגישות לקור, המוכרת כל-כך בשיטות הלבנה אחרות.

שלב שני: ננו חלקיקים בריכוז גבוה במיוחד של מי חמצן 16-27%. חלקיקי הננו מאפשרים חדירה טובה יותר לעומק פריזמות האמייל הפתוחות, ובכך השגת תוצאה טובה יותר של הלבנה. החומר מונח על השיניים לפרקי זמן של 15 עד 30 דקות, לפי הצורך. שפעול החומר נעשה בעזרת אור מקוטב (באורכי גל 470 ו-660 ננומטר) במנורת הלבנה יעודית, ללא פליטת חום וקרינת UV. החניכיים והשפתיים מוגנות ומבודדות מהשיניים ומהחומר הפעיל, על מנת שלא יצרבו ממגע החומר הפעיל.

שלב שלישי: לכת הגנה לסיום הטיפול המכילה שילוב של ננופלורואפטייט, ננוקלציום הידרוקסיד ואמינופלואוריד, להפחתת הרגישות הפוסט אופרטיבית והאצת הרמינרליזציה הטבעית.

זהו טיפול מבוקר ביותר, שמאפשר הגנה על שורשי שיניים חשופים או אזורי שחיקה, שבשיטות אחרות יחשפו למי החמצן ויעוררו כאב או רגישות במהלך הטיפול ולאחריו.הטיפול אורך פגישה אחת של כשעה – שעה ורבע.


הבהרה עצמית על ידי המטופל באמצעות חומרי הלבנה מסחריים
, בעלי ריכוז נמוך של מי חמצן, ולכן מאושרים למכירה ללא פיקוח רפואי.
יעילות ההבהרה בשיטה זו מוגבלת בתוצאה, בשל השימוש בריכוז נמוך של מי חמצן ומשתנה ממטופל למטופל.


הבהרת שיניים ביתית בעזרת סדים / מדבקות הלבנה

הבהרה הנעשית על-ידי המטופל בביתו, בפיקוח רופא השיניים. הרופא מכין למטופל סדי הלבנה המותאמים במדויק למתאר השיניים שלו.ההלבנה מתבצעת בעזרת חומר כימי Carbamide peroxide 10-20%, המשחרר מי-חמצן באופן הדרגתי. החומר מונח בתוך הסד בכמות מדודה ומבוקרת. / מקובע בתוך מדבקות ההלבנה

• ניתן לבצע הלבנה של שן אחת או הלבנה של קשת שלמה של שיניים.
• מידת ההבהרה תלויה במשך הזמן בו השן חשופה לחומר.בדרך כלל יש צורך בכשעתיים ביום למשך שבועיים, בכדי לקבל שינוי מקסימלי בגוון הצבע החיצוני.

בטיחות בהלבנת שיניים

 
לפני ביצוע הלבנת שיניים יש לשקול מספר דברים שיעזרו לבחור את ההלבנה הנכונה וכמו כן יאפשרו לבצע הלבנה בטוחה.

בתחילה יש לבצע בדיקת שיניים אצל רופא השיניים האישי שלך שיבדוק האם המטופל סובל ממחלת חניכיים, האם ישנן עששות בשיניים, האם ישנן כתמים עמוקים על השיניים והאם בשיניים המולבנות ישנן סתימות ו/או כתרים.

בעזרת רופא השיניים שלך תוכל לקבוע אם הלבנה היא הדרך הטובה ביותר להבהיר את השיניים וניתן יהיה לקבוע את סוג ההלבנה המומלץ לפי מצב הפה. לעיתים ניקוי אבנית וניקוי ההכתמה בשיניים ייתן את המראה הרצוי.

חומרי ההלבנה השונים מכילים מי חמצן כחומר הפעיל. ריכוזי החומר השונים מבדילים בין סוגי ההלבנה.

הלבנה הנמכרת ללא מרשם רופא יכולה להכיל עד 3% של חומר פעיל.

הלבנה הנעשית במרפאת השיניים וניתנת למתרפא להמשך טיפול בבית יכולה להכיל 20-40% של חומר פעיל ולכן היעילות שלה גבוהה יותר. הלבנה המבוצעת במרפאת שיניים מחולקת לשתי שיטות. האחת ביצוע סדים מותאמים למתרפא / שימוש בסטריפים ייעודיים, שפעול ראשוני בעזרת מקור אור במרפאה והמשך ביצוע ההלבנה עם הסדים / הסטריפים בבית. השיטה נוספתהיעילה ביותר היא הלבנה במרפאה עם ריכוז גבוה של החומר הפעיל ותחזוקה ביתית לשימור התוצאה.הסיבוכים בהלבנה הם רגישות יתר של השיניים לקור, המתרחשת אחרי ההלבנה, וגירוי של רקמת החניכיים , המתרחשת בזמן ההלבנה עקב דלף חומר הלבנה לחניכיים.

למניעת הגירוי לרקמת החניכיים יש להקפיד על הוראות הרופא , לא להשתמש בעודף חומר בסד ולהקפיד על ביצוע סדים מותאמים.

במידה ונוצרת רגישות מוגברת לקור בשיניים בעקבות הלבנה יש להפסיק את ההלבנה, להתייעץ ברופא השיניים המטפל ולהשתמש בחומרי המונעים רגישות בשיניים.

יש לזכור שהלבנת שיניים אינה מתאימה לכל מטופל ועל כך יש להתייעץ עם הרופא המטפל. כמו כן מידת ההלבנה שתתקבל בעקבות הטיפול אינה ניתנת לחיזוי ומשתנה בין מטופל למטופל.
 

מדארט מומחים להלבנת שיניים

 

גורמים המשפיעים כל שינוי צבע השן

שן טבעית בנויה משתי שכבות עיקריות המשפיעות על הצבע – דנטין (השכבה הפנימית יותר) ואמייל (שכבת השן החיצונית).בין הגורמים המשפיעים על צבע השן:

• צביעה חיצונית – האמייל הוא חומר שקוף למדי ונצבע באמצעות חומרים שונים כמו קפאין, יין אדום, ניקוטין ועוד
• גיל – הדנטין מכתיב את צבע השיניים המשתקף מפנים השן. עם הגיל, קיימת באופן טבעי התעבות לכיוון פנים הדנטין, ולכן השיניים הופכות לכהות ואטומות יותר לאור.
• שקיעת חומרים בשן – תופעות פנימיות או חיצוניות שונות (כמו מחלות כלליות וגנטיות, תרופות (טטרציקלינים), חשיפת יתר לפלואורידים, ועוד) גורמות לשקיעת חומרים באמייל או בדנטין, חומרים היוצרים גוונים כהים בשן. הטיפול בשינויי צבע אלו הוא הקשה ביותר.

• טיפולי שורש – שינוי קיצוני בצבע השן קורה לאחר טיפולי שורש, שגורם לשיניים להאפיר. השינוי הוא פנימי ואינו מגיב להלבנה רגילה. ניתן לקבל שיפור במקרה זה באמצעות הלבנה פנימית
• גנטיקה
אופני הטיפול בשינוי צבע השיניים מגוונים ומכוונים נקודתית לבעיה שהביאה ליצירת השינוי בצבע.
 

למי הלבנת שיניים לא מתאימה?

הבהרת שיניים הינה תהליך פשוט והפיך, שכמעט איננו טומן בחובו התוויות נגד.

• יש להימנע / להיזהר בביצוע ההלבנה במספר מצבים:
• שיניים צעירות, עם לשכות עצב גדולות (בעיקר בצעירים)
• חשיפת שורשים, בעיקר במקרים של נסיגת חניכיים (מחלות חניכיים)
• חשיפת דנטין (שכבת השן הפנימית יותר) כתוצאה משחיקה מרובה
• חריצים ושברים באמייל
• עששת פעילה
• סתימות גדולות או חיצוניות בשיניים קדמיות
• כתרים או ציפויי חרסינה בשיניים קדמיות

יש לעבור בדיקת שיניים לפני הטיפול, ולהתאים את שיטת הטיפול המועדפת למטופל, על מנת לא לגרום נזק בלתי הפיך בטיפול אלקטיבי ופשוט.