Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

רפואה אסתטית- חומרי מילוי

קמטי נזולביאל מריונטה וסנטר אבדן נפח רקמה, צניחת שני השלישים התחתונים של הפנים וירידה באלסטיות של העור, גורמים להעמקת 3 קמטים מרכזיים סביב הפה: קמט הנזולביאל, הקמט הנמתח בין זוית האף לזוית הפה. קמט זה מעמיק עם הגיל ומוחרף על ידי שקיעת רקמות הלחי. קמט המריונטה, קמט בין זויות הפה לכוון קו הלסת, מלווה בדרך כלל בצניחה של זויות הפה. קמט הסנטר הטבעי מעמיק עם הגיל מילוי קמטים אלו בחומצה היאלורונית יחדש את מראה השליש התחתון של הפנים.
  • שקיעת שפה עליונה השפתיים והלחיים הן רקמות רכות הנתמכות על ידי הרקמה הקשה עליה הן מונחות. בעת אבדן שיניים קדמיות נספגת חלק מהעצם שתמכה בשיניים (העצם האלבאולרית, העצם הרכה שסביב שורשי השיניים) עצם זו היוותה תמיכה לשפה העליונה. בעת שיקום חסר של שיניים מנסים לשחזר הן את השיניים והן את העצם והחניכיים שסביבן. כאשר השיקום נעשה באמצעות תותבות, האקריל הורוד של התותבת משלים את החסר הגרמי ונותן תמיכה לשפתיים. בעשורים האחרונים עולה השימוש בשתלים והמטופלים מעדיפים ברובם לקבל שיקום קבוע על ידי שתלים על פני שיקום על ידי תותבת נשלפת. במקרים בהם נספגה העצם האלבאולרית, השתלים ימוקמו במיקום החדש של העצם, דהיינו בעמדה פנימית יותר יחסית לעמדת השיניים המקורית. התוצאה תהייה תמיכה מופחתת לשפה, העלולה להתבטא בשפה שקועה, נפולה,מוטה פנימה ולכן במראה של שפה דקה יותר עם קמטוטים. טיפול משולב של הזרקת חומרי מילוי לשפה ולקמט שבין זוית הפה לאף (נזולביאל) מאפשר טשטוש של הקמטוטים והרמת השפה.
 
  • שקיעת קו הלסת אבדן גובה ורטיקאלי ושקיעת זויות הפה מתבטא גם בשקיעה של קו הלסת ומראה הקרוי בשפה עממית “בולדוג”. הזרקה של בוטוקס לשרירים פריאורליים/ הזרקת חומרי מילוי לקו הלסת מאפשרים הרמה של זויות הפה והחלקת קו הלסת.
 
  • מילוי אזורי ספיגת עצם עצם הלסת נספגת עם השנים כתוצאה מתהליכי הזדקנות טבעיים וכתוצאה ממחלת חניכיים ועקירת שיניים. חסרונה של עצם אבודה זו, שתמכה בעבר בשפתיים, מתבטא בשקיעה של הרקמה הרכה באזור. לעיתים החסר הוא חד צדדי ואז מתקבלת שקיעה אסימטרית של הרקמה. באמצעות חומרי מילוי ניתן להחזיר נפח לרקמה שאיבדה את התמיכה ולתקן אסימטריה.
 
  • צניחת קו הדיבור והחיוך במבנה פנים צעיר, בעת דיבור ועוד יותר בשעת חיוך רואים שיניים עליונות ופחות שיניים תחתונות. עם הגיל, או בשל אבדן גובה ורטיקאלי וצניחה של הרקמות מתפתח מצב הפוך. בעת פונקציה של הפנים נראות יותר השיניים התחתונות ופחות העליונות. הרמת זויות הפה מאפשרת תיקון של “המראה ההפוך”.
  • משלושים שחורים בין השיניים
  • בחלק מהמקרים בהם ישנה מחלת חניכיים / נסיגת חניכיים באזור הקדמי, נותר לאחר הטיפול מרווח ריק בין השיניים המתבטא כמשולש שחור בשל השתקפות חלל הפה. במקרים בהם מצב זה מהווה הפרעה אסתטית ניתן להזריק חומרי מילוי לפפילה (המשולש הורוד של החניכיים במרווח הבין שיני) הפפילה המלאה סוגרת את המרווחים השחורים.
  • חידוש מראה העור השליש התחתון של הפנים הוא השליש הדינאמי של הפנים. התנועתיות הרבה במקביל לירידה בנפח של העור גורמים לקמטוט ויובש במראה העור. מבנה מסויים של חומצה היאלורונית סופח מים ובהזרקה לעור מעניקה מראה חי וזוהר לעור.
  • הצערת העור הזדקנות העור מלווה בירידה באלסטיות של העור. חומצה היאלורונית במשקל מולקולי נמוך מעוררת רצפטורים בתאי רקמת החיבור לייצור מוגבר של קולגן ואלסטין, המהווים מרכיב חיוני בגמישות העור.

למי מתאים טיפול בחומצה היאלורונית?

 
טיפול בחומצה היאלורונית מתאים כמעט לכולם, שכן זהו חומר טיבעי המצוי בגוף האדם. החומצה ההיאלורונית המשמשת בהזרקות מסונטזת בתאום לחומצה ממקור אדם ואינה מיצוי של חומר מין החי.אין אלרגיה לחומצה היאלורונית. לעיתים נדירות ישנה אלרגיה לחומרים המוספים לג׳ל המוזרק, כמו חומר הרדמה או החומר המצלב.
 

שלבי הטיפול בחומצה היאלורונית

 
  • אבחון הטיפול הנדרש השלב החשוב ביותר הינו התאמת הציפיות בין רצון המטופל/ת לאפשרויות הטיפוליות. סימון האזורים המיועדים לטיפול
  • בחירת החומר המתאים באזורים שונים יעשה שימוש בסמיכות והרכב שונה של חומצה היאלורונית
  • ניקוי וחיטוי אזור הטיפול
  • הזרקה לפי תוכנית הטיפול
  • ניקוי האזור, עיסוי וקירור לפי הצורך
 
חומצה היאלורונית מצוייה ברקמות רבות בגוף.העור מאבד כאחוז אחד של חומצה היאלורונית בשנה מגיל 30 ואילך. החומצה ההיאלורונית, המצוייה באופן טבעי בעור, מהווה רכיב חשוב בשמירה על נפח הרקמה.עם הזדקנות העור, במקביל לירידה באלסטיות של העור מתרחש איבוד נפח. את הנפח שאבד ניתן להחזיר באמצעות מילוי בחומצה היאלורונית שתתפקד ככרית תומכת לעור באזור המטופל.החומצה ההיאלורונית מפורקת בגוף באופן רציף על ידי אנזים הקרוי היאלורונידאז תוך בערך 48 שעות. על מנת שהחומצה ההיאלורונית המוזרקת תחזיק מעמד זמן רב יותר (של חדשים עד שנה) היא עוברת הליך הקושר אותה למבנה מולקולרי גדול יותר עם חומר מצלב.